(untitled) (City: History, Culture, Society, 2025)
«Кейс Булгакова» чудово надається для препарування й аналізу процесу змін символічного ландшафту і публічних просторів українських міст зараз. Іншими словами, ми проаналізуємо що (не) впливає на практики і «концептуалізації» надання чи позбавлення або ж знов надання статусу історичного спадку (пор. heritagization — de-heritagization — re-heritagization у перспективі деколонізаційних процесів у теперішній Україні так, як ми розуміємо і пояснюємо собі ці процеси. У рамках цієї статті ми плануємо розглянути як імперська уявність формувала «Київський міф» і образ Києва, до створення якого долучився Булгаков і який він так заповзято ретранслював у своїх текстах. Також розглянемо, із чого постав образ Києва в його текстах і спробуємо з’ясувати, звідки взявся «міф Булгакова» та яку роль він відіграє у формуванні історичного/культурного спадку сьогодні, коли процеси деколонізації набирають обертів, і проаналізуємо можливі способи роботи з дуже відмінними групами об’єктів — пам’ятниками/монументами та будинками/пам’ятками і процесами надання/позбавлення їх статусу історичного/культурного спадку, тобто конструювання масиву історичної/культурної пам’яті в сучасній Україні.